Professzionális orvosi lézerterápia

orvosi lézer*A lézer, mint olyan orvostechnikai eszköz, ezért szigorúan csak orvosi rendelőben, orvosi háttérrel alkalmazható. Lézeres kezelést csak orvos vagy orvos által betanított, folyamatosan felügyelt személy végezhet.

A lézerterápia az egyetlen igazán hatékony eszköz gennyes, gyulladt, pattanásos bőrre. Hatásmechanizmusa, pedig azon alapszik, hogy elpusztítja a baktériumok és vírusok nagy részét, ezáltal kitisztítja a bőrt és megakadályozza, a gennyes, gyulladt pattanások újbóli kialakulását. A kezelési sorozatok hatására a bőr egyre tisztább lesz, megszűnik a bőr gyulladtsága, irritáltsága, egyre kevesebb pattanás nő vissza, majd a végeredmény szép, tiszta arcbőr.

Infralézerrel dolgozunk, ezáltal  a bőr mélyebb rétegeiben található gennykeltő baktériumok, vírusok is elpusztulnak, nemcsak a felületesen elhelyezkedők. Hagyományos kozmetikai kezelésnél arctisztítás során a mélyebben fekvő baktériumok a bőrben maradnak és ennek eredményeképpen a pattanások újból kialakulnak. A lézerkezelést megelőzően számítógép vezérelt digitális kamerával megállapított arcdiagnózis után végzünk egy komplex kezelést (arctisztítás), majd bőrgyógyászatilag tesztelt, orvosi tisztaságú hatóanyagokkal megkezeljük a bőrt, ezt követően következik a lézerterápia, így  együtt alkalmazva igazán hatékony. Nagyon fontos ezeknek a bőrtípusoknak   szakember által végzett rendszeres kezelése, ugyanis   kifejezett hegesedéssel gyógyulnak.

Rosaceás bőrnél a lézerkezelést szintén megelőzi egy komplex arckezelés, arctisztítás analitikai tisztaságú hatóanyagokkal. Minden egyes arckezelésünkre jellemző, hogy előzetesen számítógép vezérelt digitális mikrokamerával megnézzük a bőr aktuális állapotát, készítünk egy alapos bőrdiagnózist, ennek alapján válogatjuk össze az alkalmazandó készítményeket, amelyekre jellemző, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt és elfogadott, és magas koncentrációban tartalmaznak természetes gyógynövényeket!

A következő bőrbetegségek gyógyíthatók eredményesen lézerrel:

  • gyulladt, gennyes, pattanásos arcbőr
  • hegesen gyógyuló acnés bőr
  • ekcéma
  • érzékeny, irritált, rosaceás arcbőr
  • fájdalmas övsömör gyógyulását elősegíti
  • herpesz vírus okozta bőrelváltozások
  • csontig hatoló fekélyek
  • nehezen gyógyuló sebek, műtéti hegek gyógyulási folyamatát is felgyorsítja

A műtéti heg  elhalványítására is kiválóan alkalmas, de lényeges a terápia minél hamarabbi megkezdése!
A műtéti sebek lézerkezelését a műtétet követően minél koraibb szakaszban elkezdjük, annál eredményesebben gyógyítható és a műtéti heg is halványabban fog látszani!

Miért hatékony a lézerterápia ránckezelésre, cellulitra?

A lézerterápia szövet- és bőrregeneráló hatása.

A lézer diódák impulzusokat (biostimuláció) adnak le, melynek következtében megindul a sejt- és bőrszövet regenerációja (gyógyulása), melynek során a fibroblasztok aktivitása fokozódik,majd fokozódik a fibroblasztok kollagén képzése,melynek eredményeképpen megújul a kollagén mátrix. A fibroblaszt lézeres biostimulációja során nemcsak a kollagén, hanem glikoproteinek, elasztikus rostok, reticularis rostok, valamint glikoaminoglikánok termelődése is fokozódik, amelyek fontosak a bőr megújításban, fiatalon tartásában. Az előbbiekben felsorolt anyagokból új kötőszöveti háló alakul ki, bennük friss, ép sejtekkel. Az előbbiekben részletezett biostimuláció mechanizmusával magyarázható a lézer ránctalanító, bőrfeszesítő, bőrmegújító cellulit elleni hatása.

 

Adatvédelmi tájékoztató